Mix Art Gallery Nieuwsbrief no 10

Wat een feest, de laatste Mix Art Gallery Part 3!

Uiteraard was alles weer spannend, hoe zou het lopen en wat zouden de reacties zijn? De groei die Mix Art heeft doorgemaakt na editie nummer 2 was uiteraard meegenomen naar editie nummer 3 waar er meer ruimte was voor inrichting en publiciteit. En dat viel op! Met een dubbel aantal bezoekers, zijn we trots op de gehaalde resultaten. De div. reacties gingen vooral over een diversiteit aan sieraden. En dat de collectie bestond uit betaalbare, unieke en draagbare kunststukjes.

De duo tentoonstelling van Rob Visje en Joop de Hondt is ook goed ontvangen. Mooie gesprekken over beide beeldtaal die ondanks het grote verschil van discipline niet ver uit elkaar liggen. Beide gebruiken beeld uit het dagelijks leven waarmee een contradictie, sentiment, verwarring of absurdisme is opgewekt. Ook het leermoment vanuit editie nummer 2 om meer rust te creëren en kunstenaars meer ruimte te geven is daardoor gelukt.

Een aantal mensen die het verdienen om bedankt te worden!

1. Iedereen die de laatste editie heeft bezocht en/of een warm hart heeft toegedragen dmv. felicitaties en leuke berichtjes.

2. Bedankt sieradenontwerpers en kunstenaars:

Mecky van den Brink

Amelie Spitz

Rie Makino

Liisa Hashimoto

Yolande Ducheatau

Christina Jalio

Studio Cornelia Martijntje

Julia Hurk

Margo Nelissen

Niki Karvela

Jillian Moore

Hania Sobolewska

Edith van Kan

Linda Ezerman

Sander Stada

Eva van Kempen

Arata Fuchi

Rob Visje en Joop de Hondt.

------------------------------------------------

3. En iedereen die de mouwen heeft opgestroopt, heeft meegeholpen en heeft toegedragen tot een nog leuker Gallery Part 3!

Chauffeur: Linda Ezerman

Bouwploeg: Peter Poldervaart, Sander Stada en Joop de Hondt.

Voor het maken van de oorbellen stellages: Sander Stada.

Voor het lenen van etalagemateriaal: Mecky van den Brink.

Voor het lenen van de schildersezels: Groeten van Marc.

Voor het lenen van de perspexbakken: Huis Marseille.

Meehelpen met het inrichten van de sieraden: Camee Jongeneel.

De geweldige leuke speech op de opening: Johanna Somers.

Voor de foto’s op de opening: Jelle Havermans.

Bardienst op de opening: Jeroen Bouwhuis.

Galerie-assistentie: Dewi Barents, Cornelis van Harn en Myra Winter.

Zaterdagavond programmering: Jan de Goede en al zijn vrienden van The Burnin Burrito’s en uiteraard Ronald M Offerman.

Zondagmiddagprogrammering: Myra Winter, Gonny van Oudenallen, Hebert Veenemans (taxateur), Sander Stada en Eva van Kempen voor Pareltjes in de Stad.

Afbouwploeg: Rob Visje, Joop de Hondt, Sander Stada en Peter Poldervaart.

Bij behorende websites onderaan de nieuwsbrief!

Pareltjes in de Stad op Locatie en rollen door!

Zondagmiddag 29 oktober was het zover, de eerste keer op locatie voor Pareltjes in de Stad. Na altijd het vaste honk gehad te hebben in Arti Amicitiae was het nu tijd om door te ‘rollen’.

Bedenkers en organisatoren Myra Winter en Gonny van Oudenallen interviewden Sander Stada en Eva van Kempen voor de serene, abstracte foto’s van Joop de Hondt en boeide het Pareltjes publiek.

Het thema; contradictie, waarin schuilen de tegenstrijdigheden in het werk van de sieradenontwerpers?

Spelen afwegingen over duurzaamheid, esthetiek, ethiek, emotie,  en ook draagbaarheid een rol in het ontwerp/maakproces?

Eva van Kempen vertelde over haar sieradenlijn ‘Lifeline’ een verhaal wat raakt. Omdat Eva haar inspiratie haalde vanuit ziekenhuismateriaal terwijl ze zelf behandelingen onderging in het ziekenhuis.

Sander Stada ontwikkelde met lokale ambachtslieden zijn sieradenlijn waarin hij onder meer kralen met een zelfportret verwerkte en is humor een belangrijke factor in zijn sieraden.

Na de gesprekken met Sander en Eva konden gasten sieraden laten taxeren door zilverspecialist/sieradentaxateur Herbert Veenemans. Een geslaagde 1e keer op locatie voor Pareltjes in de stad!

Na Mix Art Gallery Part 3 zijn er opnames geweest voor Salto Tv door Pareltjes in de stad waarbij Sander en Eva nog maal zijn geïnterviewd. Je kunt het dus terug kijken. Onderaan de nieuwsbrief kunt je de betreffende link vinden. En niet onbelangrijk de link naar de lopende tentoonstelling van Eva van Kempen in museum de Fundatie te zien tot 07 januari 2018.

De presentatie in het Gemeente Museum Den Haag gaat door!

Zoals eerder schreef Mix Art over hoe trots we zijn over de presentatie van de Mondriaan sieraden in het Gemeente Museum Den Haag tijdens de tentoonstelling; 100 jaar de Stijl. Omdat bezoekers er goed op reageren hebben we de samenwerking voortgezet en zullen de sieraden van Julia Hurks nog even te zien zijn in de museumshop.

Linda Ezerman naar Beijing!

3 colliers van Linda Ezerman zijn geselecteerd voor de international Jewerly Exhibition in Beijing. Werk van internationale allure wat deze reis verdient, verdient om door vele te bewonderen. Gewoonweg omdat het vanuit het hart gemaakte sieraden zijn, die technisch ook nog eens vernuftig in elkaar zitten en je bij tijd en wijle op het verkeerde been zetten. De 3 stukken komen uit de Mix Art collectie, wil je ze bewonderen dan kan dat momenteel alleen op foto. Reserveren kan, bel of mail naar Mix Art dan reserveren we graag!

Joop de Hondt wint internationale prijs!

Joop de Hondt is in de prijzen gevallen met zijn werk. De International Photography Awards (IPA) heeft erkenning gegeven voor het werk, ‘running men’. Mix Art Gallery is trots!

Geweldig leuk, nieuw atelier in Amsterdam West; De Groeten van Marc!

Wil je schilderles, tekenles of poëzie schrijven? Een programmering voor volwassenen, tieners en kinderen waarbij verschillende thema’s aan de orde komen. De gehele week worden er cursussen gehouden met professionals aan het roer. In 2018 gaat Mix Art een samenwerking aan met De Groeten van Marc. Hou daarom de agenda in de gaten!

The Burnin Burrito’s gaan online en dat is welverdiend!

Voor de 2e keer had Mix Art een zaterdagavond programmering met Ronald M Offermans en The Burnin Burrito’s. Swingende Tex Mex muziek waarbij je niet stil kunt zitten. Daarnaast is luisteren een must maar ook kijken, het geheel is in stijl aangekleed en is het theatrale aspect zeker niet vergeten. Verder is de combinatie met Ronald M Offerman te leuk omdat de vriendschap tussen de mannen voelbaar is.

Boek deze band en ga naar de nieuwe website van de Burnin Burrito’s! Onderaan de nieuwsbrief de betreffende link.

Ronald M Offerman, een echtere Amsterdammer kun je niet vinden!

Zoals vele van jullie weten is Ronald M Offerman ook altijd aanwezig bij de presentaties van Mix Art. Zijn gedichten voordragend, zijn verhalen over Amsterdam, oude liefdes en alles wat Ronald raakt. Zijn donkere stem en pure performance doen je altijd luisteren. En wist je dat Ronald meerdere disciplines beheerst, hij dicht en maakt niet alleen theater maar schrijft en schildert ook! Zijn werk is te koop bij Mix Art Gallery. Neem een kijkje op zijn website, te vinden onderaan de nieuwsbrief.

Cor van Harn zijn nieuwe website:

Cor is een goede vriend en supporter van Mix Art Gallery waar hij met al zijn kennis op galeriegebied met raad bijstaat. Ook bij de laatste Mix Art op Locatie was Cor van de partij om mee te helpen in de galerie waarbij zijn expertise goed van pas komt. Zijn ervaring als organisator/consultant/curator in (moderne) kunst en mode is een welkome tijdens Mix Art op Locatie.

Cor heeft sinds kort een nieuwe website waar je informatie kunt vinden over zijn werk, ervaring en eigen bevindingen in de kunstwereld die hij graag deelt in zijn blogs. Zijn website is onderaan de nieuwsbrief te vinden.

BRON Ruudt

Coda Museum toont van 05 november 2017 tot en met 28 januari 2018 een dwarsdoorsnede van het werk van beeldend kunstenaar en sieraadontwerper Ruudt Peters. BRON geeft een overzicht van Peters ‘rebelse’ sieraden uit het begin van de jaren zeventig tot de meer verdiepende werken gebaseerd op onderzoek naar andere culturen, gebruiken en gewoontes uit een meer recente periode. Zijn werk is tentoongesteld in een bijzondere multimedia-installatie die een uniek beeld geeft van zijn oeuvre.

Contact en websites!

Voor meer informatie over Mix Art Gallery, vragen kunt u contact opnemen met Mix Art Gallery.

W. www.mixartgallery.nl

E. info@mixartgallery.nl

T. 06-30210009

Websites om te bezoeken:

www.groetenvanmarc.nl

info@groetenvanmarc.nl

-------------------------------------------------------------------------------

www.huismarseille.nl

-------------------------------------------------------------------------------

www.arti.nl

-------------------------------------------------------------------------------

www.jellehavermans.com

jellehavermans@hotmail.com

-------------------------------------------------------------------------------

www.corneliscurated.com

mail@corneliscurated.com

-------------------------------------------------------------------------------

Pareltjes in de stad:

www.salto.nl/www.studiodreamscometrue.nl

 -------------------------------------------------------------------------------

Museum de Fundatie/tentoonstelling Eva van Kempen

https://www.museumdefundatie.nl/nl/eva-van-kempen/

--------------------------------------------------------------------------------

www.burninburritos.nl

-------------------------------------------------------------------------------

www.Ronaldofferman.nl

ronald_offerman@hotmail.com

-------------------------------------------------------------------------------

Herbert Venemans/goud, zilver, horlogespecialist en taxateur

www.herbies-house.nl

info@herbies-house.nl

-------------------------------------------------------------------------------

Peter Poldervaart Papierrestauratie

peterpoldervaart@hotmail.com

06-3-38163263

--------------------------------------------------------------------------------

Alex de Groot Fotografie

www.alexdegroot.nl

alex@alexdegroot.nl

-------------------------------------------------------------------------------

CODA

www.coda-apeldoorn.nl

-------------------------------------------------------------------------------