Mix Art op Locatie-Editie nummer 2

Met goede moed en plezier zijn we begonnen aan de 2e editie van Mix Art Gallery op Locatie. Uiteraard op onze vertrouwde plek in Studi-O. Alle voorbereidingen waren getroffen en met onze vertrouwde hulptroepen; Maarten Ketelaars, Joop de Hondt en Peter Poldervaart begonnen we terwijl de zon scheen boven de Ceintuurbaan 193 A.

Na een openingsspeech van Katja Weitering, bezocht men de galerie. En is het gehele weekend voorspoedig verlopen. Veelvuldig is er gepast en voor de spiegel gestaan met de diversiteit aan sieraden, gezien bij Mix Art Gallery. Veel designers, kunstenaars en fotografen waren aanwezig waar de bezoeker zich extra kon laten inspireren. Ook is er goed gereageerd op de locatie waar Mix Art exposeert. Vooral buurtbewoners waren nieuwsgierig, ook omdat men zich altijd afvroeg wat er nou achter die poort zit. Het is namelijk zo, dat je eerst een poort, een lange steeg door moet voordat je in de expositieruimte komt.

Er hangt een speciaal verhaal achter onze Mix Art expositieruimte. Het is namelijk een paardenstal uit de 18e eeuw. Waar het verhaal is dat Lodewijk Napoleon Bonaparte zijn paarden stalde in deze paardenstal. Voordat de huidige eigenaar het pand kocht was het een opslag ruimte van een ijzerhandel op de Ceintuurbaan (waar nu de Marqt is, tegenover Mix Art Gallery). En was het helemaal vervallen en verroest. Waar het nu een fantastische fotostudio is en dus ook expositieruimte.

Naast de vaste collectie van Mix Art Gallery was er ook een randprogrammering met theater, muziek en poëzie. De burning Burrito's, tezamen met Ronald M Offerman en Saarein te Braake verzorgde de zaterdagavond. De 1e helft met gedichten van Ronald M Offerman en muziek van Saarein te Braake, de 2e helft met de Burning Burito's. Ronald M Offerman met zijn down to earth, kwetsbare en autobiografische gedichten, Saarein te Braake met haar eigen bewerkingen van gedichten in liedteksten op gitaar. De Burning Burito's verzorgde het swingende 2e gedeelte, Mexicaanse Mariachi Swing waar ze een eigen interpretatie aan geven. Op een theatrale vooral geestige manier. Op zondag verzorgde Ronald M Offerman en Martijn den Ouden de poëzie middag, poëzie in de zon waar we ons eigen kleine vondelparkje creëerde op ons eigen terrasje voor de galerie en iedereen aandachtig luisterde naar de gedichten van Ronald en Martijn.

Dit alles bij elkaar maakte het 2e Mix Art weekend tot geslaagde dagen. En heten we iedereen die geweest is voor de volgende keer zeer welkom. Heb je het Mix Art weekend gemist? In september is weer een nieuwe editie. Schrijf je in voor de nieuwsbrief of volg ons op social media.

Een aantal leveranciers en mensen verdienen een bedankje, zonder jullie had de 2e editie niet kunnen bestaan. Ton Overmars voor het schenken van extra wijn voor de opening, Accuraat verhuur voor de gegeven korting, Huis Marseille voor het lenen van de perspex bakken.

Maarten Ketelaars, Joop de Hondt en Peter Poldervaart voor op en afbouwen. Myra Winter, Berber Knol, Sophie Drossaers en Dewi Barends voor galerie-assistentie. Camee Jongeneel en Wesley Jansen voor het draaien van de bar op de opening. Ronald M Offerman, The Burning Burrito's, Saarein te Braake en Martiijn den Ouden voor het verzorgen van theater, muziek en poëzie. Katja Weitering voor een geweldige openingsspeech, en Myra Winter, Alex de Groot, Els Drummen en Marreke Prins voor het deelnemen aan de aanbevelingscommissie.

Het laatste woord wil Mix Art bewaren voor alle designers, kunstenaars en fotografen. Zonder jullie zou Mix Art niet kunnen bestaan. Dank jullie wel voor alle inspiratie en mooi werk.

 

 

 

 

Collier Linda Ezerman

Pareltjes in de Stad-Voor sieraden makers en dragers

De geweldige dames Gonny van Oudenallen en Myra Winter, allebei Arti Acimitiae lid organiseren maandelijks Pareltjes in de Stad, Voor Sieradenmakers en Dragers. Een informatieve avond over sieraden met een maandelijks thema. Eerder was Mix Art te gast, de vorige editie Jacomijn van den Donk (deelnemer Mix Art Gallery) en deze editie Linda Ezerman (deelnemer Mix Art Gallery). Ook te gast is Thea Tolsma en zilverspecialist Herbert Veenemans. De avond is te beleven in Arti Acimitiae op het Rokin 112 te Amsterdam. Dit met interviews en een presentatie van sieraden.

Een bijzondere plek om te zijn, en niet altijd te bezoeken als niet lid, daarom ook een kans om naast je passie voor sieraden ook het geweldige pand van Arti te bewonderen.

Datum: 08 mei

Tijd: 20.30

Entree: gratis

 

Presentaties en atelierbezoeken

Mix Art Gallery organiseert kleine sieraden presentaties. Op verschillende locaties, dit voor de liefhebber. Mix Art heeft verschillende locaties op het oog waaronder het papierrestauratie atelier van Peter Poldervaart en is Mix Art van plan om in mei en augustus op locatie ergens in Amsterdam presentaties te geven over de collectie. wil je je eigen presentatie, thuis? En al je vrienden/familie uitnodigen? Dat kan ook, stuur een bericht naar Mix Art en bespreek de mogelijkheden.

Daarnaast gaat Mix Art atelierbezoeken organiseren bij de kunstenaars en fotografen. Ervaar niet alleen het werkproces maar ook de creatieve werkomgeving van kunstenaars en fotografen. 

Hou daarom onze website, in de gaten voor meer informatie en data.

Mix Art Aanbevelingscommissie

Sinds 01 maart 2017 bestaat de Mix Art aanbevelingscommissie. Samen met dit 4tal zal Mix Art jaarlijkse bijeenkomsten plannen en brainstormen over alles wat Mix Art heet. Inspiratie opdoen en Mix Art ondersteunen in de ontwikkeling die het maakt en gaat maken.

Foto Nico Koster

Fotografenavond met Nico Koster

Op dinsdag 18 april in café Kalkovens organiseert Aloys Ginjaar de 192e fotografenavond. Met elke keer een fotograaf als hoofdgast die zijn verhaal doet over zijn carrière, manier van werken en ervaring.

Dit keer te gast, Nico Koster. Nico Koster heeft vele beroemdheden voor zijn camera gehad, Mix Art leerde hem kennen in het Cobra Museum, waar Mix Art veel van hem leerde en goede vriend is geworden.

Locatie: Café Kalkovens (Prinsengracht 283/Amsterdam)

Aanvang: 20.00

Goed gesprek met Nico Koster (ook ruimte voor vragen stellen): 20.30 tot 21.30

Entree: gratis

Aloys Ginjaar organiseert ook Portofolio avonden in Arti Acimitiae. Zie link hieronder.

Foto Mathijs Sterrenburg

Schrijf je in, volg, deel, of maak een connectie

Mix Art is via vele kanalen te volgen:

Facebook:

https://www.facebook.com/mixartgallery/

Instagram:

https://www.instagram.com/natasja_peerdeman/

Twitter:

https://twitter.com/npeerdeman

Linkedin:

https://www.linkedin.com/in/natasja-peerdeman-1b0312107/