Mix Art Gallery Nieuwsbrief no 8

Mix Art Gallery op Locatie presenteert de tentoonstelling Contradicties

Boven: werk van Rob Visje en onder werk van Joop de Hondt

Werk van Edith van Kan/fotografie Dauna van Kraag

Werk van Sander Stada

Van 27 tot en met 29 oktober is er weer een Mix Art op Locatie op de vertrouwde locatie op de Ceintuurbaan 193 A/Amsterdam in Studi-O.

Na de laatste Mix Art op Locatie is weer veel nagedacht om wederom goed te bekijken of de Mix Art presentaties beter kunnen. Er is een brainstorm met de Mix Art aanbevelingscommissie geweest, is er gepraat met experts/vrienden en tezamen met de ideeën van Mix Art is er een beslissing gemaakt.

Buiten dat de manier van presentatie van de sieraden hetzelfde blijft, zullen we dit keer niet alle Mix Art Kunstenaars presenteren maar maken we duo tentoonstellingen. Waar dit keer de beurt is aan Rob Visje en Joop de Hondt.

 

Rob Visje heeft zijn opleiding genoten aan de Gerrit Rietveld Academie. De schilderijen van Rob Visje brengen verwarring. Het voelt vreemd en geven soms benauwdheid. Rob is gefascineerd door onze beeldvorming, met alles wat we qua informatie binnenkrijgen in ons leven. Daardoor is de beïnvloeding groot en wil Rob het beeld loskoppelen van het onderwerp. Zijn werken zijn daarom vervreemdend, soms eclectisch, absurdistisch en confronterend. Maar veelal is zijn werk een  contradictie van de afbeelding die hij kiest en de manier van hoe hij het neerzet op doek/paneel.

-------------------------------------------------------------------------------

Joop de Hondt zijn momentopnames zijn briljant. Opeens is het er, het gevoel, de emotie. Als een filosoof zijn gedachten heeft, ziet Joop de Hondt zijn beelden. Die hem brengen naar diepere gedachten. Het bewerken van de foto’s is daarbij een nog belangrijker proces. Kijken, wegleggen, het vraagstuk wat voel ik? De soms extreme abstractie, niet wetende waar je naar kijkt doet het je toch raken. Het brein is minstens zo belangrijk dan het beeld. En die combinatie daarvan.

Ook zal er weer een afwisselde sieradententoonstelling te zien zijn. Met sieraden ontwerpers:

Karamaria Marietta

Mecky van den Brink

Amelie Spitz

Rie Makino

Liisa Hashimoto

Yolande Ducheatau

Christina Jalio

Linda Ezerman

Studio Cornelia Martijntje

Julia Hurks

Margo Nelissen

Niki Karvela

Jillian Moore

Hania Sobolewska

Edith van Kan

Sander Stada

Nieuw binnen Mix Art zijn Karamaria Marietta, Sander Stada, Edith van Kan en Mecky van den Brink. Mix Art is ongelofelijk blij dat Karamaria haar collectie laat zien tijdens de komende Mix Art op Locatie. Met haar grootste sieraden, dit met gebruik van o.a. dierlijke producten waar ze het gevoel creëert je in de jaren 40 te wanen geeft ze met haar sieraden een ambachtelijk gevoel mee wat theatraal is neergezet.

-------------------------------------------------------------------------------

Net als Karmaria, is Edith van Kan meer dan welkom. Mix Art volgde Edith al een tijdje maar tijdens het atelierbezoek waar Edith haar sieraden liet zien ontstond er een verliefdheid die niet meer is weggegaan. Design waar tijd in zit, in denken en maken. De stakke vormen die o.a. geinspireerd zijn op Bauhaus, vormen een geheel die warm aanvoelen en waarvan alle vormen tot in perfectie bij elkaar zijn gevonden. Met gebruik van div. materialen zijn de sieraden van Edith van Kan groottesk, ‘anders’ en is niet anders dan vakmanschap te noemen.

--------------------------------------------------------------------------------

Datzelfde is geldig voor de komst van Mecky van den Brink. Een vakvrouw en oude bekende van Mix Art. Mecky van den Brink begon ooit in de textiel en is daar nu weer in terug. Het persoonlijke verhaal achter de nieuwe collectie van Mecky is bijzonder en dat zie je ook terug in de sieraden. Met aandacht, expertise maar vooral met liefde gemaakte sieraden waar textiel, kleurverloop en esthetiek voorop staan.

-------------------------------------------------------------------------------

En dan Sander Stada, vanmiddag nog een laatste atelierbezoek waar we besloten hebben om samen te werken. Een diversiteit aan ontwerpen die met visie, en vanuit een verzameldrift tot stand zijn gekomen. Dit in combinatie met vakmanschap, en gevoel voor esthetiek is de zoektocht van Sander altijd eentje die balanceert tussen zijn eigen weg en de weg van iedereen.

-------------------------------------------------------------------------------

Wat: Mix Art Gallery op Locatie presenteert

de tentoonstelling ‘Contradicties’

Wanneer: 27 tot en met 29 oktober

Waar: Ceintuurbaan 193 A/Amsterdam

www.mixartgallery.nl

Entree/open: gratis/van 12.00 tot 20.00

(27 okt. tot 22.00)

De feestelijke opening met muziek zal op 27 oktober worden geopend om 19.00.

 

Werk van Karamaria Marietta

Werk van Mecky van den Brink

Werk van Julia Hurks

De Mondriaan Collectie van Julia Hurks in het Gemeente Museum Den Haag

Vanaf 19 juni is er een presentatie van de Mondriaan Collectie van Julia Hurks gaande in het Gemeente Museum Den Haag. Hoe gek kan het lopen als Mix Art valt voor deze collectie, en er tegelijkertijd een grote Mondriaan tentoonstelling is.

De Mondriaan Collectie van Julia Hurks is fantastisch ontvangen in het Gemeente Museum Den Haag. Mooi gepresenteerd in de museumwinkel blinken de handgemaakte sieraden.

De tentoonstelling De Ontdekking van Mondriaan is nog tot 24 september te zien, eveneens de Mondriaan sieradencollectie van Mix Art en is de museumwinkel van het Gemeente Museum Den Haag de leukste om bijzondere items te kopen.

 

Wat: presentatie Mondriaan sieraden van Julia Hurks

Wanneer: tot en met 24 september

open 10.00 tot 17.00

Waar: Gemeente Museum Den Haag

Entree: voltarief: € 14.50/CJP of student: € 11.00

jeugd: tot 18 jaar gratis/museumkaart: gratis

Collectie Mix Art Gallery van Linda Ezerman naar Beijing

We zijn trots om te vertellen dat er 3 collectiestukken van Mix Art, van Linda Ezerman naar Beijing zijn gegaan voor een grote overzichtstentoonstelling. Dit voor de Beijing Inernational Jewerly Fair 2017.

 

Wat: Beijing International Jewerly Fair 2017

Wanneer: 26-29 september

Waar: China International Exhibition Center/Beijing/China

Sieraad in Zicht

Nog op de valreep te zien, en wel tot 20 augustus. Op 7 locaties in Goor en Diepenheim zijn er sieradenpresentaties. Met Andrea Wagner, Suzanne Esser, Ingeborg Vandamme, Laura Bakker, Jose Hoeboer, Frank van Zwicht, Maria Hees, Anne Rose Regenboog, Karin Hodes en Fija Ossewaarde. Sieraad in Zicht maakt onderdeel uit van Heerlijck Zicht, een landschaps-kunstroute tussen Diepenheim en Goor waar over de gehele route speciaal gemaakte kunstwerken te zien zijn. Deze werken zijn nog tot 03 september te zien.

Wat: Sieraad in Zicht

Wanneer: tot 20 augustus

Waar: Start Cultuurcentrum Herberg de Pol in Diepenheim of in Grand Café de Zon in Goor

www.sieraadinzicht.nl

Entree: brochure/route: € 5.00