Laura Forte

Over Laura Forte

Laura Forte studeerde in Lecce aan een toegepaste goudsmidsschool. Daarna rondde ze haar specialisatie af aan het IRIGEM, een onderzoeksinstituut voor edelstenen en behaalde een setter-goudsmid diploma.

“Mijn onderzoek gaat voornamelijk om de spanning tussen materie en leegte. mijn werken worden in feite opgevat als leegte die gevuld moet worden. De ruimte is bedoeld als een communicatief voertuig, als een factor die zowel esthetiek kan genereren als de materialisatie van een tijdloze tijd.

Ik beschouw de leegte als noodzakelijk, dit om de stilte te activeren en om gemakkelijker toegang te hebben tot fantasie, intuïtie, algemene visie en denken”, aldus Laura.

Laura Forte is geboren in Copertino in 1982. Ze studeerde in Lecce aan een toegepaste goudsmidsschool. In 2001 verhuisde ze naar Bassano del Grappa, waar ze haar specialistische studies voortzette aan IRIGEM, een onderzoeksinstituut voor edelstenen, waar ze een kwalificatiediploma behaalde als een setter-goudsmid. Ze heeft verschillende cursussen gevolgd, een stage in een prestigieuze juwelierszaak in het hart van de stad Bassano en werkte bij een belangrijk goudsmidbedrijf in Vicenza.

In 2005 besloot ze terug te keren naar haar geboorteplaats, waar ze haar sieraden- en ontwerpstudio opende. Haar werk benadert hedendaagse kunst en fotografie, een nieuwe wereld die de inspiratie en creativiteit van Laura voedt. Ze maakt voornamelijk bankwerk, maar kan nieuwe materialen en 3D-methodieken combineren. Ze definieert haar werken als een dialoog, een besmetting, een zoektocht naar zichzelf, iets dat tijdloos is. Ze heeft verschillende onderscheidingen ontvangen en haar werk is te zien in verschillende internationale galeries die zich bezighouden met hedendaagse sieraden.

Materiaal sieraden: nylon, zilver en parels.

Vragen of interesse?